1969

Jeugd en Luchtvaart vzw komt in de startblokken met een Cessna 172: OO-FMC en krijgt ook een eigen lokaal op de luchthaven.

Voortaan wordt aan de schoolgaande jeugd de gelegenheid geboden om aan democratische prijzen pedagogische of educatieve rondvluchten over de Antwerpse haven te organiseren.

1971

J&L organiseert mee de eerste “luchtvaartdag voor andersvalide kinderen”. Een uniek evenement in België tot zelfs ver daarbuiten! Dit wordt een jaarlijks evenement tot in 2014.

1974

Jeugd en Luchtvaart wordt een Nationale Vereniging met afdelingen in Oostende en Gent.

1977

Uitbreiding van de vloot met OO-JEL.

1988

De OO-GAQ, een Cessna 172N, doet zijn intrede.

OO-GAQ

2001

Op de luchtvaartdag voor andersvalide kinderen hebben we de eer Prins Filip en Prinses Mathilde te ontvangen.

2005

Jeugd en Luchtvaart krijgt een nieuw lokaal in een oase van groen.

2006

De drie geledingen, Vliegdienst, Jeugddienst en Vrienden van J&L, worden gedistilleerd tot de huidige “Jeugd en Luchtvaart vzw”.

2007

Jeugd en Luchtvaart organiseerde een pianorecital om “Wings for Children” financieel te ondersteunen. Dit was een hartverwarmende maar ook esthetische avond!

2014

30ste Luchtvaartdag voor andersvaliden: eens te meer een groot succes: sponsors, vrijwillige medewerkers, luchthavendirectie en –diensten, bedrijven en luchtvaartmaatschappijen, ook de luchtmacht verleenden hun medewerking aan een evenement dat deze kinderen nooit zouden vergeten!

2019

Met veel spijt kondigen de huidige bestuursleden hun ontslag aan en wensen ze de fakkel door te geven. Echter, zij waakten al geruime tijd over mogelijke opvolgers.

Op hun voorstel werd een nieuw bestuur samengesteld:

  • Christian Van Looy, Voorzitter
  • Marc Verbeeck, Secretaris
  • Dirk Spitaels, Penningmeester

Met dank aan Piet Van der Auwelaer, René De Mayer en vaste piloten Jeannine Beuckels en Staf Van Dyck voor hun jarenlange inzet!

Logo

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00